Wat is het verschil tussen een PVC-vloer met visgraat of Hongaarse punt

13-02-2022

Wat is het verschil tussen een PVC-vloer met visgraat of Hongaarse punt

Een PVC-vloer is een erg populaire vloer die je tegenwoordig in veel woningen ziet. En dat is niet voor niets. Een PVC-vloer is namelijk makkelijk in onderhoud en werkt geluiddempend. Daarnaast kan je de PVC stroken kunnen op verschillende manieren leggen, zoals visgraat en Hongaarse punt. Op het eerste oog lijken deze twee patronen op elkaar, maar er zijn toch verschillen. Ben je benieuwd naar deze verschillen? Lees dan snel verder!

Visgraat

Veel mensen die een PVC-vloer aanschaffen kiezen ervoor om deze stroken in een visgraatpatroon te laten leggen. Dit patroon zorgt voor ruimte en geeft een luxe uitstraling. Bij een visgraat vloer worden de planken loodrecht op elkaar gelegd, hierdoor lijkt het op een visgraat. Doordat de stroken steeds verspringen geeft het een speels effect.

Hongaarse punt

De Hongaarse punt wordt wat minder vaak gelegd dan een visgraatpatroon. Hoewel deze op de visgraat lijkt, is het toch net even anders. Bij dit patroon worden de stroken in een hoek van 45 of 60 graden gelegd. Doordat het bovenste deel van de planken tegen elkaar aan ligt ontstaat een duidelijke lijn in het midden. Bij een visgraatpatroon worden de stroken trapsgewijst gelegd. Het verschil tussen deze twee patronen is dus de manier waarop de stroken tegen elkaar aangelegd worden.

Welk patroon past bij jou?

Heb je al een voorkeur voor een van deze patronen? Of wil je nog meer informatie? Neem dan een kijkje op de website van Stile Floors en doe inspiratie op. Zij hebben een groot aanbod aan vloeren. Als je twijfelt tussen verschillende vloeren kan je gratis kleurstalen aanvragen, zodat je thuis kan ontdekken wat het mooiste is. Wil je meer informatie over een soort vloer? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren.