5 x dit is waarom je rolgordijnen in huis wilt hebben

09-06-2022

5 x dit is waarom je rolgordijnen in huis wilt hebben

Twijfel je nog over wat voor type gordijn je in huis wilt nemen? Lees dan gauw even verder, want in dit artikel vertellen we je waarom rolgordijnen de ideale optie is voor jouw raam. Laat je inspireren! 

  1. Rolgordijnen op maat

Wat is er nou fijner dan raamdecoratie dat precies past in jouw raam, waardoor er niemand naar binnen kan gluren? Juist, niks. Met rolgordijnen op maat garandeer je jezelf ervan dat het rolgordijn perfect in jouw raam past. Geen gedoe meer met kieren en spleten!

  1. Verduisterend of lichtdoorlatend

Mocht je nou voor een lekkere donkere slaapkamer houden of je hebt bijvoorbeeld een klein kindje wat nog veel slaapt overdag, dan zijn verduisterende gordijnen wel zo prettig. In de woonkamer zou het toch net weer zo kunnen zijn dat je liever wel wat licht door laat. Rolgordijnen zijn er gelukkig zowel verduisterend, semi-verduisterend en lichtdoorlatend verkrijgbaar. Zo zit er altijd wel wat bij voor de voorkeur van jouw lichtinval.

  1. Gemakkelijk in onderhoud en schoonmaak

Doordat rolgordijnen zo praktisch in gebruik zijn vanwege het oprollen, kun je dit type gordijnen ook goed schoonhouden. Wel zo prettig voor mensen met een huisstofmijt allergie, want met een licht vochtige doek haal je het stof er zo af.

  1. Kleuren, dessins en meer

Rolgordijnen kun je zo neutraal of opvallend maken als je zelf wilt. Dit komt omdat je rolgordijnen in ontzettend veel verschillende kleuren en printjes kunt krijgen. Ga je meer voor statement, dan geef je wat pit aan de ruimte en wordt het misschien wel een echte blikvanger. Ben je meer van basic en minimalistisch, dan kun je de rolgordijnen zo min mogelijk laten opvallen.

  1. Rolgordijnen passen overal in huis

Jouw interieur hoeft niet op te houden als je de badkamer inloopt, waarom zou je dat doen? Rolgordijnen zijn zelfs in vochtbestendige materialen verkrijgbaar en daardoor kun jij deze echt overal ophangen in huis. Zo maak je van iedere kamer een mooi geheel!