Ga offline met de Nokia 2660 Flip

25-10-2023

Ga offline met de Nokia 2660 Flip

Digitalisering heeft onze levens veranderd op een manier die we ons een decennium geleden nog niet hadden kunnen voorstellen. De voordelen hiervan vallen niet te ontkennen, maar er is ook een groeiend bewustzijn van de noodzaak om een balans te vinden tussen onze online en offline levens. Het concept van digitale detox klinkt misschien uitdagend, maar is in essentie niet meer dan af en toe loskoppelen van een scherm.

Het belang van digitale detox

Digitale detox is meer dan alleen een modewoord en staat voor een cruciale stap naar het verbeteren van onze mentale gezondheid. In een tijdperk waarin wij overprikkeld raken door de constante stroom van informatie, meldingen en extra mogelijkheden op apparaten kan offline gaan en loskoppelen helpen bij het herstellen van focus. Wist je dat er bewezen nadelen zijn van overmatig gebruik van digitale apparaten? Een paar van de meest bekende kwaaltjes zijn:

  • Verhoogd stressniveau
  • Slaapstoornissen
  • Verminderde menselijke interactie
  • Moeite met focussen

Door een stap terug te doen van onze digitale apparaten, kunnen we ons verbinden met de wereld om ons heen en stilstaan bij wat belangrijk voor ons is.

Een van de grootste oorzaken voor deze constante toevoer van informatie is de smartphone. Als het geen bericht is, word je wel gebeld of moet je weer een stopcontact vinden om de batterij op te laden, alleen maar om bereikbaar te blijven. Heel de dag door voel je de telefoon afgaan of trillen. Dat moet anders kunnen dacht HMD Global en introduceerde de campagne ‘One for the week, one for the weekend’.

One for the week, one for the weekend

Heel de maand oktober staan mentaal en fysiek welzijn centraal bij HMD Global, de tech experts achter de Nokia telefoons. Vandaar dat de campagne ‘One for the week, one for the weekend’ inhaakt op de groeiende interesse naar digitale detox en de bijkomende voordelen hiervan. Tegelijkertijd laat het bedrijf zien dat ze begrijpen dat helemaal offline niet mogelijk is voor iedereen en introduceert daarom als oplossing de Nokia 2660 Flip . Doordeweeks kan je je smartphone gebruiken voor de dagelijkse routine en je werk, om in de weekenden met de retro telefoon offline te gaan. Het mooie is dat je nog wel bereikbaar bent bij eventuele noodgevallen.

De telefoon is volledig ingericht op gebruiksgemak met zo min mogelijk onnodige functies. Je kan er mee bellen, berichten versturen dankzij de grote knoppen en zelfs radio luisteren. Tel hier nog een lange batterijduur bij op en je hebt een telefoon die voldoet aan de basisbehoeftes zodat jij kunt ontkoppelen van achter je scherm. De Nokia 2660 Flip is een budgetvriendelijke optie voor iedereen die op zoek is naar een digitale detox zonder een gat in de portemonnee te branden. Ervaar vrijheid van alle social media en de dagelijkse prikkels, kom tot rust en laad op voor een nieuwe week vol mogelijkheden.