Tweedehands traplift kopen: de voordelen op een rijtje

02-05-2024

Tweedehands traplift kopen: de voordelen op een rijtje

Trapliften zijn ideaal voor mensen die minder mobiel zijn, maar wel in hun vertrouwde huis willen blijven wonen. Zo’n lift brengt je al zittend van boven naar beneden en andersom, waardoor je zelf niet langer trap hoeft te lopen. Enige nadeel is dat een nieuwe traplift nogal duur is. Gelukkig kun je ook een tweedehands traplift kopen. Benieuwd wat hier de voordelen van zijn? Hieronder hebben wij ze voor je op een rijtje gezet.

1) Goedkoper
Nieuw kost een traplift al snel een paar duizend euro. Wil of hef je niet zoveel te besteden? Zet een traplift dan niet direct uit je hoofd, want een tweedehands model past misschien wel binnen je budget. Doordat deze traplift niet nieuw is, ligt de aanschafprijs vaak aanzienlijk lager. Je bespaart al snel een paar honderd euro als je voor een tweedehands traplift kiest.

Hoeveel tweedehands trapliften precies kosten, kunnen we je helaas niet vertellen. De prijs hangt namelijk af van een aantal factoren, waaronder het soort trap. Zo heb je voor een rechte trap bijvoorbeeld een andere rail nodig dan voor een wenteltrap. Ook de opties spelen een rol in de prijs van een tweedehands traplift. Hoe uitgebreider de lift, hoe hoger de prijs.

2) Veilig
Omdat een tweedehands traplift al door een ander gebruikt is, twijfel je misschien aan de veiligheid. Koop je de lift bij een leverancier met het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen? Dan hoef je hier niet bang voor te zijn. Zo’n bedrijf moet aan strenge regels voldoen om dit keurmerk te mogen voeren. Dit geldt net zo goed voor tweedehands trapliften als voor nieuwe.

Voordat een tweedehands traplift naar een nieuwe eigenaar gaat, worden de motor en stoel aan een uitvoerige inspectie en test onderworpen. Werken deze onderdelen niet meer naar behoren? Dan worden ze gereviseerd. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken over de veiligheid van een tweedehands traplift.

3) Op maat gemaakt
Een traplift monteren is maatwerk. De rail mag immers niet te kort zijn voor je trap, maar ook niet te lang. Daarom denk je misschien dat een tweedehands traplift kopen alleen kan als iemand eenzelfde soort trap heeft als jij. Kies je ervoor om een tweedehands Handicare traplift te kopen? Dan hoef je hier niet bang voor te zijn. Zij leveren gebruikte trapliften standaard met een nieuwe rail. Doordat deze op maat gemaakt wordt, weet je zeker dat hij geschikt is voor jouw trap. Je kunt de lift hierdoor niet alleen veilig gebruiken, maar de trap blijft ook nog eens beloopbaar.

4) Snelle levering
Als je een traplift nodig hebt, wil je hier waarschijnlijk niet te lang op wachten. Dit brengt ons bij een vierde en laatste voordeel van een tweedehands traplift, want deze wordt snel geleverd. De stoel en motor zijn immers al op voorraad, waardoor enkel een nieuwe rail gemaakt hoeft te worden. Er komt een specialist ter plaatse om de maten op te nemen en vervolgens start de productie. Hierdoor kan een tweedehands traplift vaak al binnen een paar dagen gemonteerd worden.