6 dingen waardoor je verliefd word met Tbilisi, Georgië

23-08-2017

6 dingen waardoor je verliefd word met Tbilisi, Georgië

Sinds ik eind oktober eindigde, nam ik de mantel van fangirl voor de Republiek Georgië. Ik ga erover om het welwillend oor. Ik ben eind vorig jaar naar huis teruggekomen naar vakantie-diners en nachten doorgebracht met speelkaarten met vrienden. Tussen deze afspraken heb ik foto's van mijn herfstreizen bewerkt. Elke nacht, met een swipe van het toetsenbord, knipperde een nieuw beeld op het scherm. Zoals een dia projector opwarmen, flikkeren de herinneringen in mijn bewustzijn. Iedere bijgesneden en rechte foto herstelde mijn geliefde op deze prachtige kleine stad in het verre oosten van Europa.

liveresults_kaart_van_georgia
De meeste internationale regeringen erkennen dat Georgië de twee gebieden in blauw en paars, Zuid-Ossetië en Abchazië omvat. Dit zijn Russische bezette gebieden van het land en reizigers moeten de huidige politieke kwesties onderzoeken als ze rond die gebieden reizen.
Net als een goede crushee wilde ik onmiddellijk mijn achtergronden en geschiedenis weten. Voordat ik vertrok naar Georgië en Turkije, liet ik mijn papa mijn route zien. Zijn wenkbrauwen schoten naar de lucht en hij liet een enkele, sceptische "hmm" uit. Nu in mijn achtste jaar van reizen, hebben mijn ouders mijn besluit al lang geaccepteerd. Ze houden niet altijd van de plaatsen waar ik een solo bezoek, maar ze vertrouwen op mijn oordeel. Vanuit zijn gezicht kon ik echter vertellen dat mijn vader wankelde. In de afwezigheid van context is het moeilijk om te denken wat Georgië leuk vindt. Aan de rand van de Kaukasus-bergen, is het land aangrenzend door culturen zo gevarieerd als zijn topografie. Eenmaal een halte op de Zijstraat werd de stad een samenloop van de beschavingen over de millennia. Deze eigenaardige positionering betekent Georgië wordt beschouwd als een onderdeel van Europa of Azië, afhankelijk van wie je vraagt. En je zou vergeven worden als je afvraagt ??of het onderdeel is van het Midden-Oosten. Maar de eigenlijke sfeer: het is Europees.

De huidige Georgië is oost-orthodoxe - in de lijnen van 84%. Kloosters en kerken staan ??trots op bergtoppen in het hele land. Deze religieuze geschiedenis is belangrijk voor het moderne Georgië. Dat gezegd hebbende, ondanks de overweldigende aanwezigheid van het christendom, vonden ook andere culturen en religies abdij in Georgië door de eeuwen heen. Mijn wandelt door Tbilisi ontdekte moskeeën, synagogen en zelfs een Zoroastrische tempel.

liveresults_img_1

En terwijl een oude geschiedenis van een land een rol speelt in een reis, zo ook de recente geschiedenis. Georgië was een onderdeel van de voormalige Sovjetunie. Het land heeft in de jaren 90 ook politieke en sociale onrust behandeld en vroegtijdig gehaast. Ik zal het grootste deel van mijn wereldgeschiedeniscursus in 9e klas vergeten. Voordat ik landde, nam ik de internets en online lezingen om mijn begrip te verhelderen. Ik lees niet alleen op de Sovjetunie, maar ook op de complexe hedendaagse relatie met Rusland. Belangrijk om te begrijpen is de geschiedenis van de twee Russische bezette gebieden van Georgië die op de kaart worden afgebeeld - Zuid-Ossetië en Abchazië.