6 reden waarom tieners zouden moeten sporten

20-08-2017

6 reden waarom tieners zouden moeten sporten

Het is een beetje ontzettend om te weten dat terwijl de meeste tienerjaren 13-17 jaar fysiek kunnen, zijn slechts ongeveer 40 procent actief in sportieve of competitieve of recreatieve activiteiten. Helaas kan de neerwaartse trend waarschijnlijk doorgaan omdat de jonge mensen van vandaag worden gelokt in 'activiteiten' die alleen de beweging van een hand vereisen, zoals videogames, sociale media of web surfen.

Als je een pre-tiener of tiener bent en je nog geen sport hebt gespeeld, is het nu de perfecte tijd om het eens te proberen! Naast het simpele genot van het spelen, zijn er verschillende andere goede redenen om aan een sport deel te nemen. Hieronder zijn slechts zeven van hen.

1. Je wordt gezonder.
Sport vereist dat je je lichaam verplaatst, en het is een algemeen bekend feit dat lichaamsbeweging goed is voor je gezondheid. Volgens de Mayo Clinic helpt lichamelijke controle gewicht, bestrijdt gezondheidstoestanden en ziektes, verbetert de stemming, verhoogt energie en bevordert betere slaap. De gezondheidsvoordelen van deelname aan een sport zijn veel groter dan de gevaren van feitelijk letsel.

2. Je wordt slimmer.
Veel studies laten zien dat sporten daadwerkelijk je hersenkracht kunnen stimuleren. Een rapport van het Institute of Medicine verklaarde: Kinderen die actief zijn, laten meer aandacht, hebben een snellere cognitieve verwerkingssnelheid en presteren beter op gestandaardiseerde academische tests dan minder actieve kinderen.

Dit mag niet te verrassend zijn, aangezien oefening de bloedstroom naar de hersenen verhoogt en de bloedstroom naar de hersenen stimuleert de groei van de hersenen. Plus, het spelen van een sport daadwerkelijk heeft u nodig om op uw voeten te denken en te strategiseren, houd uw gedachten scherp en alert.

Mma tennis3. U leert teamwork en sportmanagement.
In sport leren individuen zich op elkaar te vertrouwen en elkaar te motiveren om een ??gemeenschappelijk doel te bereiken. Alhoewel individuele sporten goed zijn, geven teamsporten je eigenlijk een levensles: het succes van een team - of een organisatie - hangt af van hoe goed de spelers samenwerken. Niet eens de "star" speler kan alleen het spel winnen.

Sport leert u ook om eerlijk te spelen en de spelers te respecteren op het tegenstander. Cheating, gloating en fighting horen niet in sport - of in de professionele wereld voor die kwestie. Sport leert u om uw beste inzet uit te voeren en eerbaar gedrag te tonen of u een spel wint of verliest.

4. Je maakt vrienden.
Wanneer u bij een sportteam aansluit, zal u onvermijdelijk vrienden maken. Omdat teamgenoten zoveel leuke en spannende momenten delen, moeten je vriendschappen lang duren nadat je klaar bent met het spelen. Er is ook nog een extra voordeel: de meeste teams gaan traditioneel uitgaan na een wedstrijd!

5. Je leert je tijd te concentreren en te beheren.
Sport vereist tijd en inzet, maar de meeste spelers spelen meestal beter op school en hebben meer kans om betrokken te zijn bij clubs of gemeenschapsdiensten. Hoe is dit mogelijk? Het sporten van een sport vereist dat tieners twee belangrijke vaardigheden ontwikkelen: focus en tijdbeheer. Focus en tijd management zijn cruciale eigenschappen bij mensen die dingen doen en hun korte en lange termijn doelen bereiken.

 

6. Je hebt een voordeel op de werkplek.
Niet alle mensen die sport spelen zijn 'domme jocks'. In feite zijn er studies die aantonen dat meisjes en jongens die sport hebben gespeeld, waarschijnlijk hoger banen dan degenen die niet hebben gedaan.