Het nieuwe Everton FC?

08-08-2019

Het nieuwe Everton FC?

The Toffees staan nog altijd in de schaduw van stadgenoot Liverpool FC. Kan Everton uit die schaduw kruipen en ook eens een gooi doen naar de titel in Engeland? Het verouderde Goodison Park lijkt de eerste horde die genomen dient te worden om een topclub te worden. In dit blog lichten we de club Everton voor je toe en laten we je de beelden zien van de plannen voor het nieuwe Everton stadion!

Goodison Park bezoeken

We beginnen met het toelichten van het huidige onderkomen van de club uit Liverpool. Met een capaciteit voor zo'n 40.000 supporters is het stadion van Everton van een behoorlijk formaat. Zoals gebruikelijk in Engeland zit je met je neus op het gras en beleef je de wedstrijd dus zeer intens mee. Het stadion is echter al wel erg verouderd. De bijnaam luidt niet voor niets 'The Grand Old Lady'. Het stadion stamt uit 1892 en is dus al bijna 130 (!) jaar oud. Het stadion was zelfs nog het decor van vijf wedstrijden op het WK voetbal van 1966 in Engeland.

Voetbalreis naar de stad Liverpool

In het noordwesten van Engeland aan de rivier 'The Mersey' ligt de stad Liverpool. Bekend om de gelijknamige voetbalclub, maar dat is niet het enige dat Liverpool heeft voortgebracht. Zo begonnen The Beatles in Liverpool en zijn de invloeden van de succesvolle band nog steeds goed zichtbaar in de stad. Daarnaast is de haven van Liverpool, Albert Dock, een veelbezochte plaats in de stad. Liverpool kenmerkt zich als stad van het volk en is, in vergelijking met bijvoorbeeld Londen, verre van toeristisch!

Op voetbalreis naar de Merseyside Derby

Voor Everton is de wedstrijd tegen aartsrivaal en stadsgenoot Liverpool FC de wedstrijd van het jaar bij uitstek. De wedstrijd wordt ook wel de 'Merseyside-derby' genoemd en is al bijna 250 keer gespeeld. De wedstrijd is een enorme strijd zowel op als naast het veld. Binnen families die verdeeld zijn onder het blauwe van Everton en het rode van Liverpool hangt op wedstrijddagen dan ook altijd een enorme spanning. Een voetbalreis naar Everton en dan met name de Merseyside Derby is vaak beperkt beschikbaar, plan daarom je trip naar Everton op tijd!

Het nieuwe stadion van Everton bezoeken?

Afgelopen maanden werd er al gesproken over een nieuw stadion voor Everton. Onlangs verscheen onderstaande video die laat zien dat het nieuwe stadion aan het water komt te liggen. Een boost voor Everton en voor de stad Liverpool. De capaciteit zal opgevoerd worden en het stadion zal van alle nieuwe foefjes worden voorzien. Zo is een Tunnel Club restaurant te zien, een restaurant met uitzicht op de spelerstunnel. Voetbalreizen naar Everton zullen nooit meer hetzelfde zijn wanneer dit kolossale stadion gerealiseerd wordt door Everton! Het lijkt de laatste stap voor Everton naar een definitief verblijf in het linkerrijtje van de Premier League en mogelijk de opstap naar een tweede topclub in Liverpool!

Ben jij enthousiast geworden? Denk dan eens serieus na over een voetbalreis naar Everton. De oude Engelse club bezorgt je ongetwijfeld een onvergetelijke voetbalervaring.