Zeg me hoe jij op reis gaat, en ik zeg je wie je bent

14-09-2019

Zeg me hoe jij op reis gaat, en ik zeg je wie je bent

'Zeg me hoe jij op reis gaat, en ik zeg je wie je bent'. Het is een gedurfde uitspraak, maar aan de vakantie kent men de man (of vrouw). Is dat in jouw geval ook zo? Beleef jij de vakantie die echt bij jou past? Of kan het toch nog beter? Wij geven jou hier alvast een paar tips voor de perfecte vakantie. Stel vooral veel vragen vooraleer je je reis vastlegt.

1. Actie of ontspanning?

Bepaal vooraf of je een zalig rustige of een lekker actieve reis wilt. Anders kan een geplande reis wel eens heel anders verlopen dan je oorspronkelijk had gedacht.

2. Auto, vliegtuig of nog anders?

Bepaal je graag zelf je programma of laat je je liever leiden? Wil je tijdens je vakantie vervoer of niet? Is vakantie voor jou de camper of een luxe-hotel? Een combinatie van verschillende opties is natuurlijk ook mogelijk.

3. Winter of zomervakantie?

Als jij moet kiezen tussen een winter- of zomervakantie, wat kies je dan? Of wil je toch van beide types vakantie genieten? Misschien is het dan beter om twee korte in plaats van één lange vakantie te voorzien.

4. De bestemming

Uiteraard kies je ook bewust voor je reisbestemming. Wat verwacht je ervan, wat wil je er gaan bezoeken, welke mogelijkheden bieden de uitgekozen bestemming? Doe wat opzoekwerk op internet en maak eventueel een planning op waar je uiteraard nog kunt van afwijken.

5. Verschillende interesses?

Hebben je partner of je kinderen andere interesses dan jij? Overleg dan eerst goed met elkaar en zorg dat er op de vakantie voor elk wat wils is. Of sluit compromissen: de ene vakantie wordt jouw voorkeur, de volgende die van de kinderen, enzovoort. Zo vermijd je nodeloze discussies tijdens de reis.