Autovakantie met kinderen? Lees onze tips!

30-09-2019

Autovakantie met kinderen? Lees onze tips!

Met de wagen op vakantie gaan heeft zo zijn voordelen. Als je met de auto op vakantie gaat hebt je een heel grote vrijheid en ter plaatse heb je altijd vervoer bij de hand. Maar het is vooral de heen- en terugreis die niet altijd verloopt zoals je hoopt. Vooral jonge kinderen hebben het vaak heel moeilijk in de auto. Wij hebben enkele tips voor jou om deze tocht toch aangenaam en vooral niet te vermoeiend te maken.

1. Rust om de twee uur

Het is een klassieker, maar het wordt vaak over het hoofd gezien. Lang in de wagen zitten werkt op ieders uithoudingsvermogen. Ga om de twee uur even aan de kant staan, geniet van een drankje of een hapje en doe met de kinderen een paar turnoefeningen: benen en armen strekken of eventjes wandelen. Vraag aan de kinderen dat zij de klok in het oog houden: het houdt hen alert.

2. Hou kinderen goed bezig

Kinderen in de wagen vervelen zich dood, dat is een feit. Zorg dat ze spelletjes of hun favoriete muziek bij hebben. Neem er een hele reeks mee, genoeg voor de hele reis. Laat ze actief meedoen met kaartlezen of maak van de reisweg een soort schattenjacht 'zoek het plaatsje...' Voorzie een comfortabel hoofdkussentje en een licht dekentje voor als ze willen slapen in de wagen.

3. Overnachten onderweg?

Doe je de reis in twee of drie dagen? Zorg dat je in een goed hotel overnacht. Deze vind je vaak even verderop, op een afstand van de snelweg. Als je op voorhand niet boekt, ga dan niet te laat op de avond op zoek naar een slaapplaats. Neem nog even de tijd om te relaxen vooraleer je in bed kruipt. Zo sta je 's morgens uitgeslapen op.