Op vakantie? Hoe laat je je huis best achter?

5-10-2019

Op vakantie? Hoe laat je je huis best achter?

Je gaat een tijdje op vakantie. Maar wat met je huis? Hoe laat je het veilig achter? Misschien ben je de gelukkige bezitter van een alarminstallatie. Dan heb je uiteraard weinig zorgen. Heb je deze luxe niet? Geen nood! Lees hieronder onze tips hoe je je huis best achterlaat. Zo beleef je een ontspannende vakantie en kom je met een gerust hart terug thuis.

1. Sluit je huis goed af

Als je je huis achterlaat voor je vakantie, controleer of alle vensters goed gesloten zijn en doe alle deuren op slot. Denk ook aan je tuinhuis, je garage of bijvoorbeeld een poortje dat achteraan toegang geeft tot je tuin.

2. Vraag iemand om op je huis te passen

Vraag aan een buur of een familielid om tijdens je vakantie op je huis te passen. Je postbus leegmaken of de rolluiken af en toe op en neer laten geeft de indruk dat het huis bewoond is. Deze persoon kan bijvoorbeeld ook wat (zogezegde) was buiten hangen, een licht laten branden, wat speelgoed in de voortuin leggen en zo meer. Hoe meer beweging er in en om het huis is, hoe beter. Geef ook je telefoonnummer zodat hij of zij jou altijd kan bereiken.

3. Laat geen waardevolle spullen in je huis

Tijdens je vakantie laat je geen dure spullen in je huis. Denk aan juwelen, waardevolle papieren of dure kleding. Plaats ze in een bankkluis of geef ze in bewaring aan een betrouwbaar iemand.

4. Neem zelf contact op met het thuisfront

Als je je tijdens je vakantie toch zorgen maakt over je huis, loop dan niet te piekeren maar contacteer onmiddellijk je buur of familielid. Het is beter om met een gerust gemoed je vakantie verder te zetten dan nog langer te piekeren.