Steeds meer Nederlanders staan achter het Fietsplan, maar waarom?

11-11-2019

Steeds meer Nederlanders staan achter het Fietsplan, maar waarom?

Misschien heb je al eens gehoord van het Fietsplan 2020. Een plan van de overheid om forenzen te stimuleren om naar hun werk te fietsen. Waarom staan er zo veel Nederlanders achter het Fietsplan? Dit heeft er natuurlijk mee te maken dat het Fietsplan staat voor duurzaamheid en gezondheid. Door de fiets te verkiezen boven de auto wordt de uitstoot van broeikasgassen teruggedrongen en werk je bovendien aan de gezondheid.

 Ook worden files teruggedrongen waardoor mensen die echt geen andere optie hebben dan met de auto naar hun werk te gaan, sneller op de plaats van bestemming zijn. Eigenlijk is dit dus een win-win situatie voor alle forenzen en bedrijven. Maar wat staat er dan concreet in dat Fietsplan? Het Fietsplan 2020 maakt het onder andere veel aantrekkelijker om te kiezen voor zakelijke fietslease doordat de regels makkelijker zijn gemaakt. Ook is zakelijke fietslease fiscaal een stuk aantrekkelijker gemaakt.

Zakelijke fietslease, wat houdt dit precies in?

Wat is een zakelijke fietslease?  Zul jij je nu misschien onmiddellijk afvragen. Het zal wel lijken op een leaseauto maar wat houdt het dan precies in? Een zakelijke fietslease is inderdaad vergelijkbaar met een auto van de zaak. Maar dan is het natuurlijk veel duurzamer, voordeliger en gezonder. Door het Fietsplan 2020 zijn de regels voor zowel werkgevers als werknemers een stuk eenvoudiger en aantrekkelijker geworden. De werkgever telt iedere maand een vast bedrag op bij het loon van zijn werknemer en hoeft hierdoor minder belasting te betalen.

De werknemer betaalt maandelijks een vast bedrag aan bijtelling. Dit bedrag komt jaarlijks neer op 7% van de waarde van de fiets maal de belastingdruk. Als we uitgaan van een prijzige elektrische fiets of speed pedelec van €3500 en een belastingdruk van 49,5%. Betaal je als werknemer een bedrag van slechts €10 per maand voor een gloednieuwe fiets.

Mobiliteitsplan voor het zakelijk fietsleasen

Misschien denken werkgevers nu: dat klinkt mooi maar het zal wel heel veel werk zijn om het mogelijk te maken. Het tegendeel is waar, BikeProject biedt namelijk een volledig uitgewerkt mobiliteitsplan voor zakelijk fietsleasen. Door middel van een Full Operational leasecontract hoeven werkgevers zich geen seconde meer druk te maken over de leasefietsen. BikeProject zorgt voor hulp bij pech en levert een nieuwe fiets in het geval van schade of diefstal.  Het enige dat een werkgever hoeft te doen is de fietsen uitkiezen en het contract afsluiten.

 leuke extra die BikeProject biedt is een spaarsysteem. Hoe vaker men op de fiets naar het werk gaat, hoe meer punten er gespaard worden. Met deze punten kunnen gadgets en accessoires worden verdient. Ook kunnen de collega’s met elkaar vergelijken hoe vaak en veel ze al op hun leasefiets hebben gereden. Zakelijke fietslease is duurzaam, gezond, leuk en voordelig!