Voetbalreizen naar Spanje voor een ultieme voetbalervaring

20-11-2019

Voetbalreizen naar Spanje voor een ultieme voetbalervaring

Voetbalreizen naar Spanje zijn ontzettend populair. Dit is mede te danken aan het hoge niveau van de clubs die spelen in de Primera División, in combinatie met het aangename klimaat van het zuidelijke land. Spanje heeft diverse prachtige steden die met een voetbalreis bezocht kunnen worden, zoals Sevilla, Valencia, Madrid en natuurlijk Barcelona. Naast de ultieme voetbalervaring hebben deze steden nog zoveel meer te bieden; ideaal om te combineren met een voetbalwedstrijd dus!

Sevilla

Sevilla is in meerdere opzichten een bijzondere stad te noemen. Allereerst huisvest de stad maar liefst twee populaire voetbalclubs spelend in La Liga: Sevilla FC, die alle thuiswedstrijden in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán speelt, en Real Betis Sevilla, met het prachtige Estadio Benito Villamarín als thuishaven. Laatstgenoemd stadion heeft een capaciteit van maar liefst 60.720 zitplaatsen. Het stadion van Sevilla FC heeft een capaciteit van 43.000 zitplaatsen.

Sevilla is tevens de stad van de flamenco en een van de warmste steden van Spanje. Hierdoor is de stad een perfecte optie voor een voetbalreis in de wintermaanden. In het oude centrum van de stad – Santa Cruz – vind je vele gezellige straatjes en steegjes. Vooral in de hetere maanden is het hier vanwege de schaduw goed vertoeven. Santa Cruz is een centraal gelegen wijk. Vanaf hier zijn de meeste bezienswaardigheden van Sevilla goed bereikbaar, zoals het koninklijk paleis Real Alcázar, de Catedral de Santa María de la Sede met Giralda-toren en de Torre del Oro.

Valencia

Valencia is de op twee na grootste stad van Spanje en heeft net als Sevilla meerdere voetbalclubs. Valencia FC en Levante zijn voetbalclubs uit de provinciehoofdstad zelf, Villareal ligt ca. 60 kilometer ten noorden van Valencia. Alle drie de clubs spelen in de Spaanse Primera División, Valencia als echte  subtopper die de afgelopen jaren in de nek hijgt van topclubs Real Madrid, Atlético Madrid en FC Barcelona.

De stad Valencia ligt aan de Spaanse kust van de Middellandse Zee en is met 300 zon-dagen per jaar een perfecte bestemming voor een stedentrip. Een geweldige combinatie van voetbal met zon, zee, strand én het gezellige stadsleven. De stad heeft zowel een modern als een historisch karakter en biedt voor ieder wat wils: van onbeperkt shoppen in de moderne winkelcentra tot een tijdreis naar het verleden in diverse middeleeuwse kastelen en torens.

Madrid

Als hoofdstad van Spanje is Madrid de thuisbasis van twee van de drie grootste La Liga-clubs: Atlético Madrid en Real Madrid. Alleen al een bezoekje aan het gigantische Estadio Santiago Bernabéu maakt de tocht naar Madrid de moeite waard. Dit stadion, waar Real Madrid sinds jaar en dag zijn thuiswedstrijden speelt, heeft een capaciteit van 81.044 en bezit de 5-sterren status van de UEFA. Een stadiontour in Bernabéu is daarom zeker een aanrader!

Ook in het – onlangs gerenoveerde – stadion van Atlético Madrid, het Wanda Metropolitano, worden diverse stadiontours aangeboden, waaronder een spectaculaire Virtual Reality Experience. Let wel op dat er meestal op wedstrijddagen geen tours worden aangeboden.

Voor andere activiteiten bent u in Madrid tevens aan het goede adres. Aan restaurants, cafés en bars is in deze bruisende stad geen tekort. Op het Puerto del Sol, het meest centrale plein van Madrid, zijn talloze winkels en eettentjes te vinden. Ook Plaza Mayor is een groot, gezellig plein, op loopafstand van Puerto del Sol. Het beroemde koninklijk paleis van Madrid, Palacio Real, ligt op slechts 5 minuten loopafstand van Plaza Mayor. Het paleis is één van de meest indrukwekkende gebouwen van Madrid. 

Barcelona

Last but not least: de stad Barcelona. Geen hoofdstad en niet de grootste stad van Spanje, maar wel de meest veelzijdige stad. De gezelligheid, oneindig veel tapasrestaurants en terrasjes, het uitgaansleven, mooie parken en pleinen, diverse bezienswaardigheden en bouwwerken opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, de lange kust, de zee, diverse stranden, en natuurlijk voetbal. Het vertier in Barcelona is oneindig.

Ook Barcelona is de thuishaven voor twee voetbalclubs actief op het hoogste niveau van het Spaanse voetbal: middenmoter/subtopper Espanyol en natuurlijk FC Barcelona. FC Barcelona wordt ook wel de economische motor van de stad genoemd. Het prachtige Camp Nou is een van de grootste trekpleisters; van de miljoenen toeristen die Barcelona bezoeken zegt maar liefst 6% dat de club van Lionel Messi de hoofdreden is. Er zijn meerdere rondleidingen in het stadion en het eigen Camp Nou museum, waarbij er bij de uitgebreide tour ook een Virtual Experience inbegrepen zit.