Voorkomen, genezen, of beide?

26-11-2019

Voorkomen, genezen, of beide?

'Beter voorkomen dan genezen' is een oud gezegde. Maar hoe voorzichtig je soms ook bent, een ongelukje is gauw gebeurd. Denk bijvoorbeeld aan een verstuikte enkel bij het voetballen, een gebroken been bij het skiën of een whiplash op het karting circuit. Het zijn onhebbelijkheden die je best kunt missen. Maar als het toch gebeurt, dan ben je heel blij dat je de beste zorgverzekering hebt die er bestaat.

Verzekeringen zijn duur?

Voor velen staat het aangaan van een verzekering nog altijd gelijk met onnodige of nutteloze uitgaven. Het is pas op het moment dat je je verzekering echt nodig hebt, dat je beseft wat ze voor jou kan betekenen. En op zo'n momenten denk je niet aan dure of minder dure verzekeringspremies. Het enige wat dan telt is dat je goed geholpen wordt en dat je zelf niet al te veel moet bij betalen. Met andere woorden: ook de goedkoopste zorgverzekering kan perfect voor jou zijn.

Kijken en vergelijken

Er bestaan zo veel verzekeringsmaatschappijen en ze beweren allemaal de beste te zijn. Laten we terug het voorbeeld bekijken van het gebroken been op de skipiste. Daar zit je dan in een vreemd land en in een vreemd hospitaal waar je misschien de taal en de gewoontes niet kent. Misschien heb je het geluk dat er een familielid bij jou op skivakantie is, maar misschien ook niet. Een goede verzekeringsmaatschappij moet dan aan een aantal voorwaarden voldoen. Ten eerste moet je er vrijwel altijd terecht kunnen als er iets gebeurt. Ze moeten vooral hulpvaardig zijn en alle zorgen uit jouw handen nemen. Je verwacht dan van je zorgverzekering dat ze alles voor jou regelt tot je goed en wel terug thuis bent: verzorging ter plaatse, vervoer en uiteraard al het papierwerk. En je verwacht dat je niet direct diep in je geldbeugel moet zitten om de nodige zorgen te krijgen.

De kleine lettertje en de ervaring van klanten

Als je op zoek bent naar een goede zorgverzekering, lees dan alles aandachtig door, ook de kleine lettertjes. Vergelijk zo veel mogelijk maatschappijen met elkaar, niet alleen qua prijs maar ook qua service. Bekijk er zo veel mogelijk, het loont de moeite. Misschien kom je wel zaken tegen die de ene verzekering wél dekt en de andere niet en waar je zelf nog niet aan had gedacht. Zo krijg je een idee van wat het beste bij jou past. Degelijke verzekeringsmaatschappijen laten jou als het ware zelf je polis samenstellen op maat. Daarnaast helpt het vaak om de ervaringen van anderen te lezen. Onthoud in het hele verhaal één ding: de beste zorgverzekering hoeft niet altijd de duurste te zijn!