Reis je liever met de scooter of fiets naar je werk?

07-11-2020

Reis je liever met de scooter of fiets naar je werk?

Je hebt besloten dat reizen naar je werk het beste kan met de scooter of fiets. Omdat het te druk is in het ov of omdat je toch nooit een parkeerplek vindt voor je auto. Maar ja, wat is dan slimmer? Reizen met de scooter of met de fiets? Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen.

Naar je werk met de scooter

Dit is in ieder geval al goedkoper dan met de auto. Je bent minder geld kwijt aan benzine bijvoorbeeld. En een scooterverzekering is een stuk goedkoper dan een autoverzekering. Bovendien ben je veel flexibeler. Waar auto’s in de file staan, scheur jij er lekker makkelijk langs op je scooter. Bovendien mag je op plekken rijden waar geen auto’s mogen komen.

Daar staat tegenover dat een scooter behoorlijk wat herrie maakt. Als je dat vervelend vindt zou je eventueel kunnen kiezen voor een elektrische scooter. Een ander nadeel is dat je een helm moet dragen, wat niet altijd even handig is als je net een kwartier bezig bent geweest om je coupe in model te krijgen. Misschien toch maar op de fiets?

Naar je werk met de fiets

Zeker een optie, helemaal als je écht een goede fiets koopt in plaats van een oud barrel. Denk dan wel aan je fietsverzekering, want de kosten van een ongeluk of diefstal kunnen snel oplopen. Aan benzine ben je natuurlijk helemaal geen geld kwijt en je blijft ook nog eens lekker in beweging. Klinkt goed, maar zijn er dan helemaal geen nadelen?

Nou ja, regen en fietsen zijn geen gelukkige combinatie. En als je in een drukke stad woont is het opletten geblazen. Een ongeluk zit dan in een klein hoekje en als fietser ben je kwetsbaar in het verkeer. Ook zijn verre afstanden soms wat lastig. Je komt dan vaak compleet bezweet op je werk aan, wat niet echt prettig is.

Nog een optie: de elektrische fiets

Eigenlijk heeft de elektrische fiets de perfecte combinatie van voordelen. Je bent net zo wendbaar als op een scooter, maar hoeft geen benzine te tanken. Beter voor het milieu en een stuk goedkoper. Bovendien kun je er nog veel sneller mee gaan dan met een gewone fiets.

Wil je toch wat aan beweging doen? Dat kan natuurlijk ook op een elektrische fiets. Lange afstanden worden daarmee veel haalbaarder en je hoeft niet meer te douchen als je aankomt op je werk. Alleen die regen, daar heb je nog steeds last van op een elektrische fiets. Maar ja, daar zijn we als Nederlanders allemaal wel aan gewend toch?