Handige tips voor het kijken van een online voetbalwedstrijd

27-08-2021

Handige tips voor het kijken van een online voetbalwedstrijd

Je kent het misschien wel: wil je een voetbalwedstrijd online kijken, werkt de link niet. Of je apparatuur laat je in de steek. Om de volgende keer frustraties te voorkomen, hebben wij een aantal handige tips voor je verzameld.

Zorg ervoor dat alle apparatuur goed werkt

Een livestream die het niet doet, kan natuurlijk altijd voorkomen. Maar er zijn dingen waar je wel invloed op uit kunt oefenen, namelijk je eigen apparatuur. Ga je vanavond of binnenkort een voetbalprogramma of -wedstrijd kijken? Zorg ervoor dat je apparatuur allemaal goed werkt, zodat je daar geen problemen aan ondervindt. Denk dan aan goede WiFi, een laptop die volledig is opgeladen en het alvast laden van de link van de livestream. Zo kun je namelijk al veel frustraties voorkomen.

Zorg voor een bandbreedte onder de 1Mbps

Wil je haperingen voorkomen? Dan kun je het beste een bandbreedte van onder de 1Mbps instellen, helemaal als je op je telefoon kijkt. Bandbreedte gaat over hoeveel data er verzonden kan worden over een verbinding en wanneer deze wordt overbelast, krijg je haperingen in je beeld. En daar zit je natuurlijk niet op te wachten! Vergeet daarom niet de Mbps bij te stellen.

Maak gebruik van een VPN

Kun je de wedstrijd die je wilt kijken niet zo gauw vinden online? Dan kun je ervoor kiezen gebruik te maken van een VPN. Met een VPN heb je namelijk toegang tot bijvoorbeeld Amerikaanse websites, waardoor je alsnog veel buitenlandse wedstrijden kunt bekijken. Veel diensten die VPN aanbieden hebben een gratis proefperiode, handig dus als je er niet gelijk voor wilt betalen.

Kijk via YouTube

Wist je dat voetbalwedstrijden ook wel eens op YouTube worden uitgezonden? Zoek daarom ook eens via YouTube naar de wedstrijd die je graag wilt zien, inclusief de datum van de wedstrijd. Wie weet heb je geluk! En het leuke van een livestream via YouTube is dat er vaak een chatfunctie bij zit. Zo krijg je nog meer het gevoel alsof je met andere voetbalfans in het stadion aan het kijken bent. 

Kijk oude wedstrijden terug

Heb je soms heel veel zin om voetbal te kijken, maar speelt er geen leuke club? Gelukkig zijn er online veel oude wedstrijden terug te vinden, zoals de wedstrijden uit het EK en WK of andere klassiekers.