Zo houd je het vol om koolhydraatarm te eten
Een koolhydraatarm dieet houdt in dat je minder koolhydraten eet dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, met als doel het verbeteren van de bloedsuikerwaarden, om af te vallen of om een gezonder eetpatroon te creëren. Wil jij graag meer koolhydraatarm eten, maar vind je het lastig om vol te houden? Met onderstaande kleine aanpassingen houdt ook jij een koolhydraatarm dieet vol.
Haal geen lekkernijen in huis
Zorg ervoor dat je niet al teveel lekkernijen meer in huis haalt. Heb jij ook een keuken vol met snoep, koek, chips en chocola? Dan is het logisch dat het lastig is om een koolhydraatarm dieet vol te houden. Zodra je honger krijgt, is het namelijk makkelijk om wat lekkers te pakken. En als je denkt dat je altijd wat lekkers in huis moet hebben voor de visite, think again! Uiteindelijk ben je zelf vaak degene die alles opeet. Dus hup, in de prullenbak!
Eet veel gezonde vetten en eiwitten
Probeer bij een koolhydraatarm dieet voldoende gezonde vetten en eiwitten te eten. Wanneer je een salade eet met alleen sla en tomaatjes, dan heb je na een kwartier alweer honger. Vul je salade daarom aan met bijvoorbeeld olijven, avocado, noten, ei, vlees of vis. Weet je niet goed wat een lekkere combinatie is? Ga dan online op zoek naar koolhydraatarme recepten.
Drink zo min mogelijk calorieën
Probeer zoveel mogelijk water, fruit water of thee te drinken. Op die manier krijg je door te drinken heel weinig calorieën binnen en kun je deze weer bij je eten voegen. Stop hier niet te snel mee en probeer het zo’n vier weken vol te houden. Je zult zien dat het dan steeds makkelijker gaat en je er langzaam aan gewend raakt.
Eet geen bewerkte koolhydraten
In veel producten in de supermarkt zitten bewerkte koolhydraten. Denk dan aan bijvoorbeeld bruin en wit brood, pasta en wraps. Bewerkte koolhydraten zorgen ervoor dat er glucose in je bloedbaan komt en wanneer je te weinig beweegt wordt dit opgeslagen als een vetvoorraad. Door niet de hele dag door koolhydraten te eten, piekt je bloedsuikerspiegel minder en voel je je een stuk fitter.
Eet geen kleine beetjes
Het is goed om je lichaam tussen de maaltijden door een tijdje rust te geven. Eet daarom niet de hele dag door kleine beetjes, maar bijvoorbeeld drie hoofdmaaltijden en een tussendoortje. Vaak heb je ook niet eens echt honger, maar eet je uit verveling of omdat het een gewoonte is geworden.