3 dingen om op te letten bij de aankoop van een tweede auto

19-08-2019

3 dingen om op te letten bij de aankoop van een tweede auto

Steeds meer mensen in Nederland kiezen voor het aanschaffen van een tweede auto. Omdat je kind het rijbewijs gehaald heeft, omdat je partner ook zelf een auto wil rijden, als boodschappenwagen of een andere praktische reden. Er zijn voldoende redenen te bedenken waarom het hebben van een tweede auto erg handig kan zijn. Bij een tweede auto wordt vaak gekeken naar een occasion of tweedehands auto. Zowel bij vakgarages als bij particulieren is er een groot aanbod aan tweedehands auto’s in Nederland. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij de aankoop van een tweede auto. Wij lopen een aantal belangrijke zaken met je door.

Goede autoverzekering

Wees kritisch bij het nemen van een autoverzekering. De autoverzekering die het beste bij je past, is afhankelijk van het type auto die je koopt, de regio waar je woont en het aantal kilometers dat je van plan bent om met de nieuwe auto te maken. Als je twee auto’s hebt kunnen de kosten flink oplopen, dus is iedere besparing mooi meegenomen. Verschillende autoverzekeraars bieden verzekeringen op maat aan die helemaal op jouw wensen aansluiten, zoals de FBTO autoverzekering.

Schadeverleden

Op internet kun je verschillende aanbieders van tweedehands auto’s vinden. Van websites als Marktplaats.nl tot advertenties op sociale media, op veel plekken worden auto’s aangeboden. Bij een vakgarage kun je garantie krijgen en is vaak duidelijker wat het schadeverleden van de auto is. Bij een particuliere verkoop weet je niet altijd wat de echte status van de auto is, en wat er in het verleden met de auto gebeurd is. Twijfel je aan de technische status van de auto, laat deze dan altijd controleren door een vakgarage of iemand met kijk op auto’s.

Financiering

Het aanschaffen van een tweede auto moet natuurlijk wel in het budget passen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om een auto te financieren. Zo kun je een auto aanschaffen met eigen geld, maar zijn er ook andere opties. Een auto kopen op afbetaling is een optie, waarbij er een soort krediet wordt afgesloten om de kosten mee te dekken. De maanden erna ben je bezig met het afbetalen van dat krediet. Kijk dus goed welke manier van financieren het beste bij jou past.

Of je je tweede auto nu wil gebruiken om boodschappen mee te doen, naar de sportclub te rijden of om naar je werk te gaan, met deze tips zorg je ervoor dat je een goede auto koopt, tegen goede voorwaarden en heb je te maken met zo laag mogelijke kosten. Autorijden is al duur genoeg, dus elke besparing is mooi meegenomen.

 

Dit is een samenwerking.